Yoga Eğitmenlik Eğitimi Sonrası 15 TAVSİYE
Yoga eğitmenlik eğitimi aldınız ve tamamladınız. Artık bir yoga eğitmenisiniz. Yaşasın!Peki şimdi ne olacak? İşte yoga eğitmenlik eğitimini tamamladıktan sonra ilerlemenize yardımcı olacak onbeş tavsiye:
1.Sertifika Kaydınızı Tamamlayın
Yoga eğitmenlik eğitimi sertifikanızı aldınız. İlk yapmanız gereken şey; sertifikanızı aldığınızın okulunda onaylanmış olduğu uluslararası yoga birliğine onaylatmaktır. Bu birliklerin başında ve en bilineni Yoga Alliance birliğidir. Eğitmen olarak Yoga Alliance Derneği’ne kaydınızı gerçekleştirdiğinizde uluslararası bir eğitmen olarak kabul edilir ve birçok ülkede eğitmen olarak çalışma imkanını yakalarsınız.
2.Staj Yapın
Yoga eğitmenliğine adım attığınız bu dünyada kendi yerinizi açmadan ve bireysel eğitimlerinizi başlatmadan önce mutlaka bir yoga okulunda veya stüdyosunda staj yapın. Staj yapmak, yoga da öğrenmeye ve varlığını geliştirmeye devam ederken uygulamalı bir deneyim kazanmanın da harika bir yoludur. Ayrıca orada birlikte çalışacağınız tecrübeli eğitmenler ile eğitmenlik tecrübenizi ve yetkinlerinizi yükseltme imkanı yakalarsınız.
3.Mentörlük Alın
Eğitmenlik çok büyük bir görevdir. Hem kendinize hem de öğrencilerinize karşı üzerinize düşen büyük sorumluluklar vardır. Yoga eğitmenlik hayatınıza başladığınız dönemlerde tecrübeli bir yoga eğitmeninden veya danışmanından mentörlük alın. Bu sizi daha yetkin bir yoga eğitmeni yapmakla birlikte meslek hayatınızda da doğru adımlar atmanızı sağlayacaktır. Bununla birlikte unutmayın ki siz de ileride eğitmenler yetiştiriyor olacaksınız ve alacağınız bu mentörlük hem iyi bir eğitmen olmanıza hem de iyi eğitmenler yetiştirmenize katkı sağlayacaktır.
4.Uzmanlık Belirleyin
Aldığınız yoga eğitmenlik eğitimi size yoganın farklı ekollerini ve kollarını öğretecektir. Ancak öncelikle kendinize bir uzmanlık alanı belirleyin. İlk yoga eğitmenlik dönemlerinizde kendinizi uzmanlaştırdığınız alanda eğitimler verin.
5.Yoga Felsefesini Yaşayın
Yoga eğitmenliğini bir meslek olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görün. Yoga felsefesini hayatınıza uygulayın ve gün geçtikçe geliştirin. Unutmayın artık bir eğitmensiniz ve öğrencileriniz sizi örnek alacak.
6.Profesyonel Bağlantılar Oluşturun
Meslektaşlarınız, yoga stüdyosu sahipleri, pilates eğitmenleri ve stüdyo sahipleri, fitness salonu sahipleri gibi sizin kitlenize hitap eden kişilerden profesyonel bağlantılar oluşturun.Bunun en kolay yolu farklı okul veya stüdyolarda staj yapmak veya gönüllü olarak çalışmaktan geçebilir. Kaçmayın!
7.Düzenli Olarak Eğitim Verin
Yukarıda bahsettiğimiz gibi bir veya birkaç yoga okulu ya da stüdyosunda staj yaptınız. Artık kendinizi hazır hissediyorsunuz, düzenli eğitimler verin. Ancak yine de kendi yerinizi açmadan önce bunu yoga okulları ve stüdyolarında gerçekleştirmenizi öneririz. Çok fazla tecrübe edinmek hem kendi bireysel eğitimlerinizi verirken veya kendi işletmenizi açtığınızda emin ve başarılı adımlarla ilerlemenizi sağlar.
8.Kendinizi Geliştirmeyi Bırakmayın
Yoga eğitmenliği sertifika programını tamamlamış olmak büyük bir başarıdır. Kendinizle gurur duymalısınız. Ancak öğrenecek çok şey olduğunu unutmayın. İleri düzey eğitimlere, atölyelere, farklı eğitmen veya okulların programlarına katılarak öğrenmeye devam edin. İster aşina olmadığınız bir yoga branşını öğrenmek olsun ister daha önce çalışmış olduğunuz bir konu hakkında yeni bir bakış açısı kazanın; öğrenmeye devam etmek eğitmen olarak başarınız için çok önemlidir.
9.Web Sitenizi ve Blok Sayfanızı Oluşturun
Bireysel eğitimlerinize veya kendi yerinizi açmadan önce kitlenize kendinizi tanıtmalısınız. Bunun için de yoga deneyimlerinizi aktaracağınız ve kendinizi tanıtacağınız bir web sitesi veya blog sayfası oluşturun. Bunlarla birlikte tabii ki sosyal medyanın gücünü de unutmayın. Sosyal medyada kendinizi, deneyimlerinizi ve web sitenizi tanıtacağınız çalışmalar yürütün.
10.Özgeçmişinizi Her Geçen Gün Güçlendirin
Aldığınız yoga dersleri, sertifikaları, farklı eğitimler, stajlar ve eğitmenlik tecrübeleri ile özgeçmişinizi her geçen gün güçlendirmeye bakın. İyi bir özgeçmiş oluşturmak için az öncede belirttiğimiz gibi stüdyolar ve okullarda stajlar yapın, yoga eğitimleri verin, farklı eğitimlere katılın.
11.Bir Danışman ve Muhasebeci ile Görüşün
Yoga eğitmeni olarak kendi stüdyonuzu açmak istiyorsunuz. İşletmenizi kurma hazırlıklarına başlamadan önce yoga stüdyosu veya okulu işleten bir danışman ile görüşün. Bunu konusunda tecrübeli okullar ve eğitmenler de yapmakta… Onların çizeceği yol haritalarından ve fikirlerinden yararlanın. Ayrıca bir işletme kurmak için tecrübeniz yok ise profesyonel bir muhasebeci ile görüşüp işyeri açılış standartlarını ve şartlarını öğrenin.
12.Tüm Adımlarınızı Belirleyin
Bireysel eğitimlere veya kendi stüdyonuzu açma hazırlıklarının başında mentörleriniz, danışmanlarınız ve muhasebeciniz ile görüşmelerinizde oluşan adımları sıralayın. Tüm gerekenler listenizi ve bütçelerinizi bir liste haline getirin. Bu doğru adımlar atmanız için iyi bir yol haritası olacak.
13.Kendinizi Tanıtın
Stüdyonuzu açtınız ve eğitimler vermeye başlayacaksınız; yukarıda da bahsettiğimiz gibi daha önceden oluşturduğunuz profesyonel bağlantılara, diğer kişilere ve sosyal medya takipçilerinize bireysel olarak kurduğunuz web sitenizi, blog sayfanızı duyurun. Bunula birlikte bilinirliğinizi artırmak adına ücretsiz atölyeler ve kısa eğitimler sunabilirsiniz.
Oranınızı Belirleyin: Eğitim vermeye yeni başlıyorken oran belirlemek önemlidir. İlk başta kaç kişiye eğitim vereceksiniz? Hangi bölgelere eğitim vereceksiniz? Maliyetleriniz ve eğitim ücretleriniz neler olacak? Bunları düşünürken oranlarınızı coğrafi bölgenize, çevrenize, bağlantılarınıza göre öncelikle küçük oranlarda belirleyin. Belli bir bölgede ve küçük topluluklara eğitimler ile başlayıp tecrübe kazandıkça bölgeniz genişleyecek ve öğrenci sayılarınız artacaktır.
Sabırlı Olun: Yoga eğitmenlik eğitimi programınızı bitirdiniz, sertifikanızı aldınız. Hemen başlamak için çok heyecanlansınız! Ancak sabırlı olun. Yukarıda bahsettiğimiz ondört adımdaki gibi bağlantı kurmak, tecrübe edinmek, kitle oluşturmak, iş kurmak ve kendinizi tanıtmak zaman alacaktır. Vazgeçmeyin. Odaklanın ve bir yoga eğitmeni olarak ne kadar harika olacağınızı ve kendinizi nasıl tanıtmak istediğinizi belirleyin. Hepsi adım adım gerçekleşecek ve ulaşmak istediğiniz noktaya ulaşacaksınız.
Namaste 🙏 Sevgiyle
Nadiye Gülkan Türkdoğru / OmSiva Yoga Okulu Kurucu Eğitmeni
Yoga Alliance kayıt ve iletişim kolaylığı ile birlikte her biri kendi dalında uzman eğitmenlerimiz ve danışmanlarımızdan mentörlük alabileceğiniz 200 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi programımızı incelemek için tıklayınız.
200 Saat Temel Seviye Yoga Eğitmenlik Eğitimi sertifikanızı aldınız. Şimdi eğitmenlik bilgilerinizi bir adım öteye taşımak istiyorsunuz. OmSiva Yoga’da 300 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi’ne davetlisiniz.
Yeni bir yoga stüdyosu açmak mı istiyorsunuz? Ya da hedefiniz bağımsız bir eğitmen mi olmak? Veya mevcut hizmetlerinizi geliştirmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak mı istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz.
OmSiva Yoga, Sağlık ve Yaşam Merkezi olarak deneyimli kadromuz ve mentörlerimiz ile size doğru adımları atacağınız yol haritanızı çizmek için buradayız. Danışmanlık hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Geri bildirim: ONLINE YOGA EĞİTİMİ NEDEN TERCİH EDİLİYOR? | OmSiva Yoga