fbpx

200 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi : Benzersiz Bir Deneyim!


OmSiva Yoga Okulu, 10 yıllık eğitim deneyimiyle hem fiziksel olarak yüz yüze (in-person) hem de online eşzamanlı eğitimleriyle kaliteli eğitimi ve yüksek yeterliliğe sahip eğitmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 200 saat yoga eğitmenlik eğitimi, 300 saat yoga eğitmenlik eğitimi ve 500 saat yoga eğitmenlik eğitimi opsiyonlarının yanında; okulumuz yogayı ezberden uzak yöntemlerle, deneyimleyerek öğrenmek isteyen ve kendini geliştirmek isteyen herkese uygun eğitimler sunmaktadır.

Yıllar boyunca örgün-yerinde eğitim ile yüzlerce eğitmen yetiştiren okulumuz 2017 yılında yurtdışında başlattığı online eğitim sistemini pandemi döneminin getirdiği gerekliliklerle birlikte geliştirerek Türkiye’deki öğrencilerine de açtı. İster dünyanın dört bir yanından, ister Türkiye’nin herhangi bir köşesinden; ister yerinde ister online eğitimlerimize katılın, OmSiva Yoga Okulu’nun sağladığı benzersiz eğitim deneyimiyle yoga yolculuğunuza daha fazla derinlik ve anlam katacaksınız.

Ezbersiz – Deneyim Odaklı Yaklaşım

Yenilikçi yaklaşımımızla, sizlere sadece bedensel değil, aynı zamanda zihinsel ve ruhsal açıdan da zenginleştirici bir deneyim sunuyoruz. OmSiva Yoga Okulu, sizin için burada, yoga pratiğinizde yeni bir başlangıç yapmanız için bekliyor. Bu benzersiz deneyim ve başlangıç için 200 saat yoga eğitmenlik eğitimi programlarımızı mutlaka inceleyin..

Yoga Alliance Onaylı 200 saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi Programlarımızın Müfredatı Yoga Alliance Danışmanları ile Birebir Görüşmeler Sonucunda Hazırlanmış ve Onaylanmıştır!


200 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi için Kendinize En Uygun Eğitim Modelini Keşfedin!


200 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi Programlarına Kimler Katılabilir?

*Daha önce hiç yoga yapmamış olan ve yogayı öğrenmek isteyenler (Başlangıç düzeyinde olmanız veya deneyimli bir yogi olmanız fark etmeyebilir, ancak temel bir anlayışa ve ilgiye sahip olmanız önemlidir.-Bu konuda eğitmenlerimiz ön görüşme talebinde bulunabilir!).

*Yogada derinleşmek veya uzmanlaşmak isteyenler (Yoga eğitmenliği eğitimi zaman alıcı ve yoğun bir süreç olabilir. Bu nedenle bu eğitime katılmak isteyenlerin motive, bağlı ve öğrenmeye istekli olmaları önemlidir).

200 saat Temel Seviye Yoga Eğitmenlik Eğitimi Programlarımız Yogayı Derinlemesine öğrenmek İsteyen Herkese Açıktır.

*Yogayı yaşamlarına bir felsefe olarak katmak isteyenler (Yoga eğitmenleri, öğrencilere yoga pratiğini anlatma yetkinliğine ve sevgisine sahip olmalıdır. İyi iletişim, bu eğitime katılmayı düşünenler için önemlidir).

*Yogayı öğretisini diğerlerine aktaran öğretmenler ve rehberler olmak isteyenler (Eğitimlerimiz aynı zamanda yoganın meslek olarak işlenmesini içeren modüllere sahiptir. Eğitim sonunda öğrencilerimiz yoga dersleri vermeye başlayabilirler)


OmSiva - 200 saat yoga eğitmenlik eğitimi

Tüm eğitimlerimizde Ana Eğitmenimiz temel ve ileri seviye eğitimlerini Hindistan’da tamamlamış olan Niranjana – Nadiye Gülkan Türkdoğru ‘dur.


EĞİTİM NİTELİKLERİ

– Uluslararası Geçerliliğe Sahip YOGA ALLIANCE Sertifikası

6 Ay Ücretsiz Üyelik ile Pratik Yapabilme ve Eğitimi Tekrar Edebilme İmkanı

7/24 Eğitim Videolarına ve Dokümanlara Ulaşım İmkanı

– Herbiri Kendi Dalında Uzman Eğitmenler ile Profesyonel Eğitim

– Deneyimli Eğitim Kadrosu ve Yurtdışı Standartlarında Eğitim

– Eğitim Sonrası Ücretsiz Mentörlük Görüşmeleri ile Uzmanlık Yönlendirme

– Yoga Alliance Kayıt Kolaylığı ve İletişim Desteği

– Köklü Okul ve Eğitim Süresi ve Sonrasında da Dilediğin Zaman İletişime Geçebilme İmkanı


OmSiva Yoga Okulu OnLine Eğitim Sistemi Tanıtım Videosu


200 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi – EĞİTİM MODÜLLERİ

Nefes & Meditasyon : 

Temel seviye yoga nefesleri ve aşamaları, Meditasyona Giriş Kılavuzu, Meditasyon Teknikleri, Nefes ve Meditasyon Çalışmalarında İlerlemenin Yolları, Kriyalar, Uygulamaların Faydaları ve Uygulama Yapılmaması Gereken Durumlar, Uygulamaların Rahatsızlıklara Karşı Etkileri

Yoga Felsefesi : 

Yoganın Tarihi, Patanjali’nin Yoga Sutralarına göre Samadhi’ye Götüren 8 Basamak, Yoga Mertebesine Ulaşmak için 5 Anahtar, Aydınlanmaya Götüren 4 Yol, Samkhya Felsefesine Giriş, Purusha ve Prakriti Kavramları, 3 Evrensel Nitelik – Guna ve Günlük Yaşam İçerisinde Gunaların Karşımıza Çıkış Şekilleri, Patanjali’nin Yoga Sutraları, Koshalar..

Hatha Yoga : 

Isınma Serileri, Eklemleri Koruyacak Uygulayamalar, Surya Namaskar Serileri, Temel Asanalar ve Varyasyonları, Asanaların Faydaları, Sakıncalı Durumları, Uygulama ve Uygulatma Yöntemleri, Asanaların Çalıştırdığı Beden Kısımları ile Anatomik ve Kassal İncelemeleri

Çakra Yoga : 

Beden Enerjileri, Yerkürenin Enerji Haritası, 7 Ana Çakranın Detaylı İncelenmesi, Çakraların Asanaları ve Dengeleme Yöntemleri, Çakra Yoga Serileri Oluşturma Teknikleri 

Ashtanga Vinyasa Yoga : 

Primary Seri Ders Pratikleri ile Ashtanga Vinyasa Serilerindeki Asanaların İncelenmesi ve Uygulanması

Hatha Vinyasa Yoga : 

Hatha Vinyasa Ders Pratikleri

Yoga Anatomisi : 

Solunum Sistemi, İskelet Sistemi, Kas Sistemi, Kardiyovasküler Sistem, Sindirim Sistemi ve Beslenme, Yoga Sakatlanmalarını Önlemenin Yolları

Eğitmenlik Metodolojisi : 

Eğitmenliğe Giriş, Eğitimcinin Eğitimi, Ders Serileri Oluşturma, Ellerle ve Sözlerle Yönlendirme, Meslek Olarak Yoga, Yoga Alliance Kayıt ve İlerleme

Mezuniyet :

Ödev, Sınav, Ders Verme ve Ders İzleme



200 Saat Yoga Eğitmenlik Eğitimi için YOGA ALLIANCE’ın Belirlediği Standartlar Aşağıdaki Gibidir :

1.Teknik, Eğitim ve Pratik Uygulamaları:

Bu bölümdeki konular: asanalar, pranayamalar (nefes çalışmaları) kriyalar, mantralar, meditasyon ve diğer geleneksel yoga tekniklerini içermektedir.

2.Yoga Eğitmenliği Metodolojisi:

Yoga eğitmenliğinin bir iş kolu olarak (market ve yasal yaptırımlar da dahil olmak üzere) irdelenmesinin yanında;

  • Zaman yönetimi, grup dinamikleri ve önceliklerin ve sınırlamaların belirlenmesi gibi iletişim becerileri,
  • Bireysel ve grup ihtiyaçlarının tespit edilmesi,
  • Gözlemleme, destek verme, hataları düzeltme ve demonstrate etme teknikleri,
  • Öğretme yöntemleri,
  • Eğitmenlik nitelikleri,
  • Öğrencilerin öğrenme süreçlerini içermektedir.
3.Anatomi ve Fizyoloji:

İnsanın fiziksel ve psikolojik anatomisi vücut sistemleri, iskelet yapısı, organlar vb. Konuları içerecek şekilde işlenmektedir. Bunun yanında çakralar ve enerji kanalları nadiler gibi anatomik ve psikolojik enerji konularına da değinilmektedir. Ayrıca uygulanan tekniklerin faydaları, uygulanmamaları gereken durumlar da gösterilmektedir.

4.Yoga Felsefesi, Yaşam Tarzı ve Yoga Eğitmenliği Etikleri:

Bu bölümde değinilen konular aşağıdaki gibidir:

  • Yoga felsefesini içeren çalışmalar ve geleneksel Yoga öğretileri,
  • Yoganın yaşam tarzı olarak incelenmesi (örneğin karmalar ve ahimsa yani şiddetsizlik gibi)
  • Öğrencilerle ve toplumla olan ilişkileri de içeren Yoga eğitmenliği etikleri
  • Yoga eğitmenliğinin değerinin başkalarına yardım etme, hizmet etme yönünün incelenmesi.
5.Uygulama:

Uygulama bölümü eğitmenlik farkındalığının en çok hissedildiği bölümdür.

  • Ders verme (staj)
  • Ders izleme
  • Derslerde asistanlık yapmak
  • Ödevler ve Kişisel araştırmalar

Eğitim Seçimlerinizi Yaparken Lütfen Eğitim Veren Kurumun Yoga Alliance Kaydını Kontrol Etmeyi ve Eğitim İçeriğini İncelemeyi Unutmayın!

YÜKSELTİLMİŞ YOGA ALLIANCE STANDARTLARINA GÖRE YOGA EĞİTMENLİK EĞİTİMLERİNİN EN AZ %15’İNİN YÜZYÜZE (REAL-TIME/GERÇEK ZAMANLI) YAPILMASI GEREKMEKTEDİR!



Sorularınız ve daha detayli bilgi almak icin bizlere info@omsivayoga.com adresinden veya +90 545 207 54 47 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.